Prednosti ročnega dela, domače pridelave in kakovostnih surovin

Večina konopljinih izdelkov je izdelana s pomočjo ekstrakcije ogljikovega dioksida (C02) ali z dodajanjem olja v topilo pri procesu izhlapevanja. Ta način je seveda najenostavnejši za pridobivanje večjih količin, ne zagotavlja pa tudi največje učinkovitosti ekstrakta, ki mora vsebovati čim več kanabinoidov. Canadoc izdelki nastajajo v domačem laboratoriju. Primarni vir je slovenska konoplja. Rastlino, pridelano pri nas, v Sloveniji, namakamo v ustreznem topilu. To prinaša izjemne rezultate - ekstrakt vsebuje več kot 35 % kanabinoida CBD brez vsakršnih drugih primesi, kar smo potrdili z laboratorijsko analizo. Pri svojem delu smo izredno temeljiti, zato vsi naši izdelki, to so CBD smola (CBD pasta), CBD krema, CBD mazilo, CBD čaj in CBD kapljice) ustrezajo najstrožjim HACCP določilom.

Zakaj slovenska konoplja?

Kako do učinkovitega in kakovostnega CBD ekstrakta.

Večina konoplje se pobere strojno, kar ne omogoča pridobivanja kakovostnega ekstrakta z visoko vsebnostjo kanabinoidov. Rastlina konoplje na cvetu tvori drobne in občutljive kristale, ki z grobo strojno žetvijo odpadejo. Zato se strojna žetev vrši predčasno, ko rastlina še ni popolnoma dozorela. Strojno se torej pobere nezrelo rastlino, v nasprotnem primeru pa zaradi zrelosti in mehanske obdelave iz rastline odpade ravno tisto, kar je najbolj zdravilno. Da lahko zagotovimo najvišjo možno kakovost naših izdelkov, se žetev vrši ročno - za vsak cvet posebej, ko je konoplja najbolj dozorela. Za tem se obesi in suši na svežem zraku po tradicionalni metodi - kot trava proti silaži. Za kakovostno konopljo je potrebna dozorjena rastlina ženskega spola, ročno pobrana in vzgojena brez umetnih gnojil. 

Kljub zahtevnim procesom pa za zagotovitev ustreznosti in najvišje možne kakovosti ni dovolj le kakovosten ekstrakt. Tudi ostale dodane sestavine morajo ustrezati najvišjim BIO standardom. Criollo kakavovo maslo, ki ga je na svetu le 5 %, vse ostalo so hibridni izdeki iz Afrike, ustreza strogim BIO in veganskim zahtevam. Pod izredno zahtevnimi pogoji ga gojijo v Peruju, zato ima veliko večjo energijsko vrednost, pristnejšo aromo, bogatejši okus. Zato se uporablja tudi v najbolj prestižnih čokoladah. Hladno stiskano kokosovo olje z najbvišjo možno vsebnostjo lavrinske kisline je za telo lažje in hitreje prebavljivo, saj vsebuje mešanico trigliceridov, ki vsebujejo večinoma okanojske in dekanojske kisline. Zdravilno olje sivke se nahaja na otokih, proč od industrijskih kompleksov.