(6 mnenj strank)

Konopljine kapljice CBD, 300 mg

27.00

Konopljine kapljice  vsebujejo pridelano slovensko konopljo brez primesi, nečistoč in plevela ter brez uporabe pesticidov in herbicidov. Konopljine kapljice so odlično prehransko dopolnilo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Kategorija:

Opis

Konopljine kapljice sodijo med naše prestižne butične izdelke. Izdelujemo jih iz industrijske konoplje, ki jo lastnoročno pridelujemo iz slovenske konoplje na naših njivah.  Izjemno ponosni smo, da vsi naši izdelki iz slovenske konoplje ustrezajo strogim HACCP določilom, kar je porok za brezkompromisno kakovost končnega izdelka.

Uvrščajo se med prehranska dopolnila in so zelo enostavna za uživanje, saj ima steklenička priloženo kapalko.

Kapljice priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Konoplja vsebuje 144 različnih kanabinoidov in okoli 1.066 aktivnih sestavin, kjer najdemo tudi terpen, klorofil in ostale. Izdelek s polnim spektrom se močno razlikuje od tistih s samo eno komponento (npr. s sintetičnim CBD). CBD, ki je ključna sestavina naših konopljinih kapljic, je sicer najpomembnejš rastlinski kanabinoid brez psioaktivnih učinkov z zelo velikim terapevtskim potencialom.

 

Kako konopljine kapljice delujejo v telesu?

Vsako telo ima kanabinoidne receptorje, ki jih proizvaja endokanabinoidni sistem. Ti receptorji skrbijo za pravilno delovanje imunskega sistema, mišičevja, jeter, srca, živcev,  ledvic, črevesja in možganov. Receptorje lahko akvitirajo endokanabinoidi (proizvaja jih telo), rastlinski (fitokanabinoidi) kanabinoidi (ind. konoplja, ameriški slamnik, vinska rutica) in sintetični kanabinoidi. Ko telo porabi lastne kanabinoide, se jih lahko nadomesti z rastlinskimi ali sintetičnimi.  Telo lahko zaradi različnih razlogov prične proizvajati manj endokanabinoidov. Razlogi za to so lahko različni: staranje, neustrezna prehrana, agresivna zdravila (kemoterapija), stres, ipd.

 

Endokanabinoidni sistem

Pomemben del človeška telesa je torej endokanabinoidni sistem, ki  je v bistvu nekakšna  kontrolno-nadzorna enota našega organizma. Človeško telo ne proizvaja le lastnih kanabinoidov, ampak ima vzpostavljen celovit signalni sistem, ki so ga v sodobni medicini odkrili sorazmerno pozno: receptor CB1 leta 1988 in receptor CB2 leta 1993. Primarni funkciji endokanabinoidnega sistema sta spreminjanje energije in počutja ter zaščita telesa proti boleznim in poškodbam, saj endokanabinoidni sistem regulira stopnjo vnetij, bolečin, zdravja kosti, energije, zdravja možganov in hormonskega ravnovesja. Več informacij.

 

Ali kapljice vsebujejo tudi THC?

Le toliko, kolikor ga dovoljuje zakon. To je 0,02 % in v nobenem primeru nima učinkov. THC je sicer  po zakonu prepovedana psihoaktivna učinkovina, ki ima najizrazitejše prijemališče v osrednjem živčnem sistemu in povzroča evforičen občutek omame.

 

Striktno domača in popolnona naravna pridelava

Delo na naši kmetiji v Kranju poteka povsem ročno – z dolgoletnim znanjem, ki smo ga izpopolnjevali slabih 20 let. Tako namreč zagotovimo industrijsko konopljo brez nečistoč ali plevela, ne uporabljamo pa tudi pesticidov ali herbicidov. Konoplja je pobrana in sušena ročno v času polne zrelosti rastline. Pobiranje s pomočjo kmetijske mehanizacije lahko uniči kristale na rastlini, kar bi pomembno vplivalo na kakovost izvlečka. Na naši spletni strani, ki jo pravkar prebirate, na zavihku o slovenski konoplji, lahko dobite več informacij o ročni pridelavi.

Pravilno izvedeni postopki so namreč izredno pomembni za pridobitev najvišje možne kakovosti ekstrakta. Končni izdelki so izdelani v strogo nadzorovanem laboratoriju, opremljenem po HACCP normativih.

 

Vedno bolj popularne za obdarovanje

Kapljice so lahko tudi prijetno in koristno darilo za tistega, ki bi mu privoščili kakovosten butični prehranski dodatek. So cenovno dostopne, z lično embalažo in s preverjeno vsebino slovenskega porekla.

 

Uporaba

Konopljine kapljice so namenjene izključno oralni rabi, kar pomeni, da se vselej zaužijejo, saj niso namenjen za kapanje v oko.
Pred uporabo pretresite. Po odprtju dobro zaprite in hranite v suhem, hladnem ter otrokom nedosegljivem prostoru!

 

Alternativni izdelki

Konopljina smola, ki ji dodajamo kakavovo maslo in kokosovo olje, se ravno tako uživa peroralno. Lahko se jo zaužije tudi s hrano. Pakirana je v vrtljivih brizgah, ki omogočajo natančno doziranje.

 

Konopljine kapljice – sestavine

Olivno hladno stiskano olje, izvleček cvetov industrijske konoplje Cannabis sativa L. var sativa.
CBD pridobivamo iz izbranih rastlin industrijske konoplje pridelane v Sloveniji. Kapljice vsebujejo samo rastlinske sestavine.

 

Naše konopljine kapljice so ročno proizvedene v Sloveniji.
Uporabljena je neoporečna slovenska konoplja.

6 mnenj za Konopljine kapljice CBD, 300 mg

 1. Janko

  Moji mami, ki je stara 71 let, je pomagalo pri očesnem glavkomu. Očesni tlak je malenkost nižji.

 2. Milena

  Hvala za vse! L.p. Milena

 3. Miro

  Kapljice so umirile moj srčni utrip. Zadovoljen!!

 4. Mateja

  Zadovoljna s korektnim nasvetom in hitrim pošiljanjem.

 5. Jasna P.

  Vse OK

 6. Miran Strahovnik

  Zvesti kupec že 5. leto, le tako naprej!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja