zdravljenje s konopljo

Nove paradigme: zdravljenje s konopljo v svetu in v Sloveniji

V ponedeljek, 5. decembra, bo potekala predstavitev znanstveno-raziskovalnega dela na področju medicinske konoplje na Nacionalnem inštitutu za Biologijo. Na dogodku bodo sodelovali ugledni strokovnjaki, raziskovalci in zdravniki, ki se bodo osredotočili predvsem na vidik klinične uporabe v zdravljenju bolezni na UKC Ljubljana, na prenos znanja med kliniko in farmacevtsko industrisrijo in na aspekt priložnosti gospodarskega razvoja.

Uvodna predavanja bodo: Na znanosti temelječa regulacija uporabe medicinske konoplje (prim. mag. Dušan Nolimal, NIJZ), Predklinične raziskave kot osnova personaliziranega zdravljenja rakavih bolnikov (prof. dr. Tamara Lah Turnšek, NIB) in  Klinični izsledki zdravljenja s kanabinoidi v otroški nevrologiji (prof. dr. David Neubauer, Pediatrična klinika v Ljubljani, UKC Ljubljana).

V drugem delu se bo odvijala okrogla miza, kjer bodo me drugim govorili o uporabi medicinske konoplje in prenosu dobljenega znanja v razvoj. Vodila jo bo Vida Petrovčič. Več informacij v letaku inštituta (NIB).