Pomen konoplje pri zdravljenju raka - predavanje

Predavanje: pomen konoplje pri zdravljenju raka

Društvo onkoloških bolnikov Slovenije 15. februarja ob 15. 30 na Medicinski fakulteti v Ljubljani organizira predavanje in pogovor, kjer bodo izpostavili pomen konoplje in njen zdravilni potencial pri zdravljenju raka in njeno uporabo v Sloveniji. Predstavili bodo analizo stanja v Sloveniji in v svetu ter potencialne možnosti za izboljšanje situacije.

Vedno pogosteje namreč pri bolnikih pogovor nanese na temo konoplje in njenih pripravkov. Velika večina bolnikov in strokovne javnosti nima dovolj znanja za kompetentni diskusijo na to temo, v oči pa bode tudi dejstvo, da se bolniki oskrbujejo s konopljinimi pripravki konoplje na črnem trgu, ki niso nujno preverjeni.

V društvu ocenjujejo, da je skrajni čas, da se tudi v Sloveniji začnemo resno in odgovorno obnašati do vseh, ki jim konopljini pripravki lahko pomagajo pri lajšanju težav. Pomembno je, da se zdravilnega pomena konoplje zavedajo tudi v politiki, ki je v 10. členu sklenjenega koalicijskega dogovora zapisala obljubo, da bo to področje uredila. Prijava in potrditev udeležbe na dobslo@siol.net.

Avtor: Slovenska konoplja Splošno